vadgesztenye Sun, 2013-09-22 20:43. kedves Gábor Igazán jó a levesed, vöröshagyma héja szép színt a a levesnek. A leves habja nem más mint a kioldódott fehérje, ami nem rossz. Én nem keverném föl , mert az edény aljára lerakódik nagyon lassú főzésnél
A szilvás gombóc burgonyából, lisztből és szilvából készült töltött gombóc.A hagyományos magyar konyha jellegzetes édes tésztaétele. Magas keményítő tartalmú héjában főtt áttört krumpliból készül, liszttel gyúrva. A szabályos négyzetekre vágott tészt
A régi magyar konyha egyik leggyakrabban készített levese a húsleves, vasárnapi ebéd elképzelhetetlen volt nélküle, még a betegeknek is egy jó kis húslevest „rendelt” az orvos. Ma már a bouillon, a consommé, jóformán csak kivételes alkalmakkor kerül
A lisztet gyúródeszkára tesszük, közepébe beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendiót, csipetnyi sót és addig gyúrjuk, míg kemény nem lesz.
A Gasztro Trend online magazin egyik legfontosabb céljai között szerepel a hazai gasztronómiai kultúra jelenének és jövőjének, valamint a kulináris művészetek (gourmet) bemutatása, különleges és finom ételek és italok receptjeinek publikálásával, ill
fahéjas húsleves, sertéshúsleves, régi magyar fűszeres húsleves . hasonló receptek. Marhahúsleves. Csirkeaprólék-leves. Libaleves Bistro módra. Tanyasi tyúkhúsleves. Csirkeleves lencsével és gyömbérrel. ... Csodás felújításon esett át ez az öreg kony
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillent
Elkészítése: A húsos csontot beáztatjuk, alaposan lemossuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot szedjük le. A zöldségeket mossuk meg, a petrezselyemzöldet tegyük a kicsumázott paprika belsejébe, a hagymát hagyjuk egészben, a tö
Ezt a receptet még tavaly láttam a Paprika tévében, egy magyar sorozatban, amiben tökös ételeket készítettek Rácalmáson. :) Azóta fenem rá a fogam, mert nagyon érdekelt, hogy a tök közepéből mégis, hogyan lesz finom "húslevesszerű" leves, mert ezt íg
Válogass fantasztikus receptek folyamatos bővülő adatbázisából az Okoskonyha online szakácskönyvében!