Fríz fedezőmének Hírlevél

Franke Vb Ster

(Jelke 367 x Oltman 317)

Franke rendelkezik holland és a magyar fedeztetési engedélyekkel.
A 2001-es születésû mén típusát tekintve a barokk vonal impozáns képviselõje, extra bokaszõrökkel és sörénnyel.Az õsök örökítõ képességét jól tükrözi, hogy a 2009-es Leeuwarden-i ménszemle harmadik fordulójába jutott csikók közül, háromnak is Oltman 317 a nagyapja! Illetve a reserve campion Doaitsen 420 és Franke több közös õssel büszkélkedhet.Franke az elmúlt években hazánkban már többször bizonyított kifogástalan örökítõ képességérõl.

A születendõ csikó ún. B1 (barna színû) megjelölésû törzskönyvet kap a fedmén után.

Felállítás helye: Úri - Pest megye
Információ: Dobos József
Telefon: +36 30 934 1133

Franke letölthetõ származási lapja
0

Franke a fríz ló szemlén, 2008

Franke megtekintése mozgásban

Wandert fan Veldbos Vb Ster

(Fetse 349 x Oege 257)

Wandert fan Veldbos rendelkezik holland és a magyar fedeztetési engedélyekkel. A fríz fajta barokk típusát látványosan prezentálja.

Nem csak küllemében kivételes mén, de csõdör mivolta és méretei ellenére teljesen kiegyensúlyozott, nyugodt, megbízható, és kiváló munkaló.

Könnyû kézzel lovagolható, ugyanakkor nem hiányzik belõle a temperamentum sem, amelyet a fogatmunkában kamatoztat. Ezt az sem bizonyítja jobban, hogy tökéletesen megy egyes, kettes, négyes fogatban is.Megbízhatósága és kiegyensúlyozottságát példázza, hogy gyerekek is nyugodt szívvel lovagolhatják.

A születendõ csikó ún. B1 (barna színû) megjelölésû törzskönyvet kap a fedmén után.Felállítás helye: Göd
Információ: Gusztos Gábor
Telefon: +36 30 951 3193

Wandert letölthetõ származási lapja
0

Victor fan Bommelsteyn Vb Ster

(Onne 376 x Tsjerk 328 Ster Pref.)

Victor rendelkezik magyar fedeztetési engedéllyel.
A 2009-es Leeuwarden-i ménszemle elit katergóriájában részt vett 2006-os születésû mén. Típusát tekintve az újabban elõnyben részesített sportosabb vonal nagyszerû képviselõje.Az apai vonal (Onne 376, Leffert 306 Pref.) végig sport minõsítésû õsöket mutat, illetve a minõségét híven tükrözi, hogy a 2009-es ménszemle gyõztesének (Maurus 441) és e fedménnek közös a nagyapja (Leffer 306 Pref.).

Anyja Jitske fan Friduwich Ster Preferent kanca, anyai nagyapja a híres Tsjerk 328, mely 2009-ben kapta meg a kimagasló Preferent minõsítést.

A mén igen jól reprezentálja a fríz fajtára jellemzõ ívelt vonalakat, de sportos felépítésén már látszik az új tenyészirány. 166 cm-es marmagassága, mely a fedmének között a felsõ határ, nagyban hozzájárul elegáns és sportos külleméhez.

Különösen ajánljuk erõsebb felépítsû kancákra, amennyiben a tenyészcél a születendõ csikó vonalainak finomítása.

A születendõ csikó ún. B1 (barna színû) megjelölésû törzskönyvet kap a fedmén után.

Felállítás helye: Bakonyság - Veszprém megye
Információ: Nikl Mónika
Telefon: +36 20 332 4917Victor letölthetõ származási lapja
0

Victor megtekintése mozgásban

https://youtu.be/LlnrYqKB2ao